KRIJO NJË LLOGARI - BLI ONLINE NË WEBSITE

Rreth Nesh

Korporata Xiaomi u themelua në Prill 2010 dhe u listua në Bordin Kryesor të Bursës së Hong Kongut më 9 korrik 2018 (1810.HK). Xiaomi është një kompani elektronike konsumatore dhe prodhuese smart me smartphone dhe pajisje smart të lidhura nga një platformë IoT në thelbin e saj.

Duke përqafuar vizionin tonë “Bëhuni miq me përdoruesit dhe bëhuni kompania më e dashur në zemrat e përdoruesve”, Xiaomi ndjek vazhdimisht risitë, përvojën e përdoruesve me cilësi të lartë dhe efikasitet operacional. Kompania ndërton pa pushim produkte të mahnitshme me çmime të sinqerta për t’i lënë të gjithë në botë të gëzojnë një jetë më të mirë përmes teknologjisë inovative.

Xiaomi është një nga kompanitë kryesore në botë të smartfonëve. Pjesa e tregut të kompanisë përsa i përket dërgesave të telefonave inteligjentë u rendit Nr 2 në nivel global në tremujorin e dytë të vitit 2021. Kompania ka krijuar gjithashtu platformën kryesore të konsumit AIoT (AI+IoT) në botë, me 374.5 milion pajisje smart të lidhura me platformën e saj që nga qershori 30, 2021, duke përjashtuar telefonat smart dhe laptopët. Produktet Xiaomi janë të pranishme në më shumë se 100 vende dhe rajone në të gjithë botën. Në gusht 2021, kompania u rendit në listën e Fortune Global 500 për herë të tretë, duke u renditur në vendin e 338 -të, duke u ngritur 84 vende në krahasim me vitin 2020.

Xiaomi është një përbërës i Indeksit Hang Seng, Indeksi i Ndërmarrjeve Hang Seng China, Indeksi Hang Seng TECH dhe Indeksi Hang Seng China 50.