KRIJO NJË LLOGARI - BLI ONLINE NË WEBSITE

Bërja e miqve brenda komunitetit Xiaomi përmes aktiviteteve krijuese të dashamirësve të tij.

MI Albania
MI Albania
24 Shtator, 2021

“Të bëhemi miq me përdoruesit dhe të bëhemi kompania më e dashur në zemrat e tyre” ka qenë parimi i Xiaomit që prej fillimit. Në përpjekjen tonë të fundit, Xiaomi Global Community ka një fushatë të re të angazhimit në shkallë të gjerë në dyqanet e  Xiaomit, duke u dhënë dashamirësve të tij një mundësi tjetër për të krijuar miqësi afatgjata me të tjerët dhe duke forcuar kulturën e komunitetit të Xiaomit.

-Mi dhe ti, më mirë së bashku!

Dashamirësit e Xiaomit kanë qenë një faktor i rëndësishëm për ta udhëzuar këtë të fundit drejt ofrimit të produkteve të dëshiruara prej tyre. Për ta manifestuar këtë ”lidhje”, dashamirësit e Xiaomit në vitin 2019 krijuan sloganin “Më mirë së bashku”. Deri në vitin 2020, “Më mirë së bashku” i hapi rrugë një sërë iniciativash ndërvepruese në formën e festimeve për mënyrën se si Xiaomi qëndron së bashku me dashamirësit e tij. Aktiviteti u nda në dy pjesë në të cilat komuniteti mund të merrte pjesë, ku përfshiheshin “Krijo së bashku” dhe “Kontribuo së bashku”. Përmes këtyre aktiviteteve, anëtarët e Komunitetit Xiaomi mund të shprehnin mendimin e tyre duke iu përgjigjur 6 pyetësorëve që preknin tema që përfshinin portretin e tyre të përdoruesit, zakonet e përdoruesve dhe mënyrën e funksionimit të komunitetit. Aktiviteti vazhdoi duke mbajtur 6 takime kryesore të përdoruesve në internet që i dhanë Xiaomit një vështrim të thelluar mbi nevojat e tyre.

Por nuk mbaron me kaq. Komuniteti i Xiaomit gjithashtu kishte nisur 5 nisma “Dizenjoni së bashku” për t’u dhënë anëtarëve të komunitetit një mundësi unike për të ushtruar krijimtarinë e tyre dhe për të shfaqur talentin e tyre artistik. Anëtarët e Komunitetit Xiaomi mund të paraqesin modele për bluza të reja Xiaomi, Wallpapers, kapele bejsbolli, ora, madje edhe për këngët tematike vjetore të Xiaomit “A Melody for Mi.” Thirrja për krijues nga Komuniteti Xiaomi u dëgjua në të gjithë botën, pasi tejkaloi 1.500 hyrje dhe 850.000 vizitorë.

Nga këto krijues, “A Melody for Mi”, një projekt pjesëmarrës i organizuar nga Komuniteti Global Xiaomi ishte një hit. 1,000 dashamirës të Mi nga 15 vende të botës dëgjuan thirrjen për të paraqitur muzikën dhe tekstin e tyre origjinal. Në fund 30 këngë nga dashamirësit e Xiaomit u zgjodhën për të kompozuar një këngë të plotë për A Melody for Mi. Kjo këngë u bë kënga zyrtare dhe u ngarkua në Dyqanin e Xiaomit, duke e bërë atë të disponueshme për tu shkarkuar në të gjithë botën. Në fakt, A Melody for Mi luhet edhe kur prisni në radhën e linjës telefonike të shërbimit tonë ndaj klientit.

A Melody for Mi shpreh përpjekjen e pandërprerë të dashamirësve të Xiaomit për një jetë më të mirë. Kjo “jetë më e mirë”, përqendrohet në dashurinë, pasionin, inovacionin, vitalitetin dhe një mënyrë jetese më të zgjuar.

Sidoqoftë, sot, fuqia është në duart e dashamirësve të Xiaomit në dhënien e të njëjtit mesazh për botën dhe komunitetin e saj. Mesazhi i besimit në vetvete dhe besimit në ndërtimin e një bote më të mirë po bën jehonë kudo. Princesha Vargas, një dashamirëse e Xiaomit që mori pjesë në A Melody for Mi, vuante nga ankthi dhe gjeti ngushëllim në këtë këngë. “Unë do të doja të përfaqësoja të gjithë njerëzit e tjerë që nuk kanë besim në vetvete, dua t’i frymëzoj të gjithëve që të dëgjoni zërin e vogël brenda jush dhe të rrëmbeni shansin!”, – shpjegoi Vargas.

-Tregoni krenarinë e qytetit tuaj me anë të një turi!

Me City Cup, dashamirësit e Xiaomit ishin në gjendje të merrnin pjesë në hartimin e një “City Cup” që feston dashurinë për qytetin e tyre të lindjes. Dhe ky dizajn do të shfaqej në objekte të tjera të botës reale dhe do të dërgohej si dhuratë për dashamirësit e Xiaomit. Me entuziazmin rreth iniciativave të këtij viti, morën pjesë njerëz nga 8 rajone të ndryshme, gjithsej në total pati më shumë se 150 punime të dërguara.

Edhe pse lindi në vitin 2019, “Më mirë së bashku” qëndron i fortë edhe në vitin e tretë të aktiviteteve të tij. Duke dëgjuar reagimet dhe opinionin e dashamirësve të Xiaomit, ne kemi mbyllur distancën midis Xiaomit si markë dhe dashamirësve të tij. Në fakt, mund të themi që tani Xiaomi dhe dashamirësit e tij janë bërë miq të ngushtë.