KRIJO NJË LLOGARI - BLI ONLINE NË WEBSITE

Smartphone-i i ardhshëm flagship nga Xiaomi do të vijë në datën 28 dhjetor

Julvina
Julvina
23 Dhjetor, 2021
Smartphone-i i ardhshëm flagship nga Xiaomi do të vijë në datën 28 dhjetor

Ekzaktësisht një vit pas lançimit të Mi 11, Xiaomi po përgatitet për prezantimin e pasardhësit të tij në datën 28 dhjetor. Ky lajm vjen pas një njoftimi në faqjen zyrtare të kompanisë në platformën Weibo.

Linja e re e smartphone-ve do të quhet Xiaomi 12, pasi kompania ka vendosur të heqë emërtimin Mi nga produktet e saja. Kjo linjë pritet të përbëhet nga 4 smartphone: Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, 12X dhe 12 Ultra. Deri më tani nuk ka shumë detaje zyrtare mbi këto pajisje, mirëpo një lajm i konfirmuar nga kompania është se ato do të fuqizohen nga proçesori më i ri i Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1.

FGu2U3QXoAMRoej.jpg

@iceuniverse ka publikuar disa imazhe që i përkasin Xiaomi 12 dhe 12 Pro në adresën e tij në Twitter. Në këto pajisje mund të dallohet qartësisht kamera e orientuar në qendër të pjesës së sipërme të ekranit. Në pjesën e pasme, Xiaomi 12 pritet të ketë 3 kamera, ku ajo kryesore do të ketë nëj sensor 50MP.

Dhe pse pajisjet Xiaomi nuk janë shumë prezentë në tregun amerikan, kompania renditet si prodhuesi i dytë më i madh i pajisjeve Android në Evropë pas Samsung. Kërkesa për këto smartphone është gjithnjë në rritje pasi ato ofrojnë specifika të ngjashme me smartphone-t flagship të Samsung, por me një çmim shumë më të përballueshëm.

Fillimisht Xiaomi 12 do të prezantohet në tregun kinez dhe pritet që të shpërndahet globalisht duke filluar nga shkurti i vitit 2022.

Burimi: Geek Room